forum zz-tu 72 ŁDH-ek Matecznik
Mam kilka pytań (jak zawsze, lecz jak mówią: "kto pyta nie błądzi")
1. Czy ty masz łatwy dostęp do składnic harcerskich? Bo chciałabym kilka książek o tematyce harcerskiej
m.in: księgi jaszczurki, obrzędowy piec... ale i inne (jakie polecisz:))
2. Pomieszało mi się wszystko i nie pamiętam:
* Patrycja ma otworona próbę na harcerkę?
* Czy wszystkie dziewczyny miały otwartą ochotniczkę? tzn.: Klaudia D., Klaudia J., Gosia K.,
Natalka M.
* I cio z Nalką D?
Narazie tyle, ale jak coś to będę pisać
1. ze składnicą nie ma problemu, wejdź tylko na http://www.skladnicaharcerska.pl/?cat=24 i tam są właściwie wszytskie książki harcerskie
2. patrycji otworzę próbę na harcerkę rozkazem, ale już bez apelu, ochotniczkę mają otwarte wszystkie dziewczyny, a Natalka D. ma otwartą próbę na harcerkę jeszcze z tamtego roku i jak skończy zadania to daj mi znać to zamkniemy próbę i otworzymy ochotniczkę
Na pewno coś drobnego wystraczy, to dziecko ucieszy się z wszystkiego ) Może jakiś ładny długopis, notesik, kubeczek, ramka do zdjęcia, piórniczek metalowy, jakaś bombonierka itp.
właśnie musimy podzielić sie wróżbami:D
ja moge zrobić (tj. mój zastęp) wróżbę z papierowym sercem, na którym są napisane imione chłopców i przebija się je szpilkami
możemy też zrobić wróżbę z obierkami od jabłka.?
wgl. są już zdjęcia z Lutomierska na stronie szczepu
Ostatnio edytowany przez ania ś (2009-11-17 15:30:24)
Widziałam te zdjęcia Wyszłam jednak na nich kiepsko
Jeżeli chodzi o wróżby to my z Karolką na pewno przygotujemy jakieś dwie nowe wróżby,tylko na ten moment nie mam jeszcze pojęcia jakie. Postramy się jednak,aby się wcale nie powtarzały
Też tak uważam. To ja podwędze mamie obrączkę i zrobię wróżbę,kto za ile lat wyjdzie za mąż i ile będzie miał dzieci. Sama sobie ją z ciekawości zrobię
sandraUżytkownik
Ewa, w sprawie mojego munduru- jest za krótki, mogę go sprzedać. Wspominałaś coś że sprzedajesz swój mundur (o ile dobrze pamiętam:)) i zastanawiałam sie czy moge go od Ciebie odkupić jeśli będzie na mnie dobry..