Leśna Polana

forum zz-tu 72 ŁDH-ek Matecznik

#1 2010-04-15 19:17:29

sylwka

Użytkownik

Punktów :   

Zlot zz-tów ŁCHH-ek

Zastępy Zastępowych!

Nareszcie! J Oto przed Wami konkretne informacje potrzebne by pojechać na Zlot ZZtów Łódzkiej Chorągwie Harcerek. Taka okazja nie zdarza się często – przybywajcie licznie!

Charakter tego Zlotu wynikać  będzie z próby zwołania łódzkiego jamboree wśród wszystkich harcerek. Mamy nadzieję, że atmosfera wspólnego zlotu Was porwie i zachwyci J Pragniemy by to wreszcie ZZet stał się prawdziwym zastępem i wspólnie z zastępową-drużynową poczuł smak harcerskiej przygody!

Dlaczego „Spała”? Tego dowiecie się już same – ale gwarantujemy wspaniałą przygodę! Zapraszamy Was bowiem na prawdziwe jamboree sprzed ponad 70 lat!

W razie wszelkich pytań, poniżej podany jest kontakt. Śmiało pytajcie się o co chcecieJ

Termin:

14-16  maja 2010 

Miejsce: 
Lutomiersk
Salezjański Ośrodek Młodzieżowy "DON BOSCO"

ul. Kąpieliskowa 2; 95 - 083 Lutomiersk

Koszt:

Ok. 25 zł. Plus dojazd na własną rękę! Mile widziane wyzwania – i dojazd np. na rowerze J

Kadra:

Komendantka Zlotu: phm. Magdalena Królikowska

Z-czyni komendantki Zlotu: phm. Katarzyna Obrzydowska

Oboźna: pwd. Sylwia Mądra

Kontakt:

Magdalena Królikowska: magdalena.utena@gmail.com, tel. 692 – 990 – 529, gg: 7546813

Katarzyna Obrzydowska: kasia.kania@poczta.fm, tel. 607 – 949 - 307

Zgłoszenia

Należy nadesłać na mail Komendantki do 23.04.2010 (piątek), wraz z podaniem listy uczestniczek (z PESELami i adresami potrzebnymi do ubezpieczenia).  Termin jest nieprzekraczalny!

Dopiero po zgłoszeniu ZZet otrzyma zadania przedzlotowe J

Warto tam również podać  informacje dot. wcześniejszego wyjazdu lub późniejszego przyjazdu i całego zztu i poszczególnych druhen.

Zadania przedzlotowe

Zadania otrzymacie po zgłoszeniu zastępu J Czas na ich realizację to 3 tygodnie.

Co zabrać?

Zlot prowadzony jest w formie biwakowej toteż obowiązuje Was taki ekwipunekJ W tym własne namioty turystyczne!

Poniżej tylko te niezbędne dla przypomnienia:

* namiot turystyczny
    * ważna legitymacja szkolna/studencka + wszelkie takie dokumenty
    * pełne umundurowanie!!
    * suchy prowiant
    * menażka + sztućce
    * śpiwór + karimata
    * obuwie (+buty na zmianę!)
    * stale używane lekarstwa, o konieczności których należy powiadomić kadrę kursu!
    * ekwipunek harcerski (kompas lub busola, niezbędnik harcerski itd.)

Kto jedzie?

„Daj się zaskakiwać, wierz we wszystko, bądź jak dziecko, a zdobędziesz mądrość."

#2 2010-04-15 20:04:13

ewa

Administrator

255884
Punktów :   

Re: Zlot zz-tów ŁCHH-ek

jadą wszyscy z zz-tu!!! To naprawdę będzie fantastyczny wyjazd i okazja do poznania swoich rówieśniczek z innych drużyn i podciągnięcia się metodycznie. Może któraś z Was ma na stopień coś co można podciągnąć do przygotowania wycieczki rowerowej do Lutomierska. Służę mapami:) Trzeba jedynie zaplanować trasę, obliczyć czas jaki potrzebujemy na dojazd i przypomnieć sobie przepisy ruchu drogowego:D

#3 2010-04-16 17:25:40

sylwka

Użytkownik

Punktów :   

A ma ktoś namiot turystyczny??

„Daj się zaskakiwać, wierz we wszystko, bądź jak dziecko, a zdobędziesz mądrość."

#4 2010-04-18 21:02:08

ewa

Administrator

255884
Punktów :   

mamy namiot drużyny, ja mam też jeden na działce, więc nie ma problemu:)

#5 2010-04-27 14:52:52

sylwka

Użytkownik

Punktów :   

Zlot ZZtów Łódzkiej Chorągwi Harcerek

Spała 2010

ZADANIA PRZEDZLOTOWE

Gratulujemy zgłoszenia! Jeśli czytacie te informacje, oznacza to że podjęłyście się wyzwania – i nie zawiedziemy Was w oczekiwaniach!

Do Zlotu pozostały 3 tygodnie – i oto zadania dla Was:

Przygotujcie i zaprezentujcie 3 minutowy POKAZ MUSZTRY, z uwzględnieniem: musztry z gwizdkiem / proporcami lub laskami skautowymi / innych elementów. Liczy się Wasza kreatywność, perfekcyjna znajomość regulaminu musztry i ciekawy układ musztry. Pokaz może być dłuższy, zależy co Wam wpadnie do głowy. Zadanie ma na celu sprawdzenie również Waszej współpracy i zgrania. Całość zostanie włączona w uroczystą defiladę Zlotu, miejcie to także na względzie.

Wykonanie HERBU ZASTĘPU, o wymiarach 21 cm x 30 cm (kartka A4) – w formie tarczy, z godłem i nazwą Zastępu Zastępowych (z uwzględnieniem nazwy lub choćby samej cyfry drużyny). Poniżej zdjęcie tarcz, na których się wzorowałyśmy. Można ją wykonać ze sklejki, okorków/oflisków lub.. i to liczy się Wasza zaradność! Wierzymy, że poradzicie sobie – dla dodania otuchy podpowiadamy, że w Łodzi jest nawet tartak i mnóstwo pomocnych druhów! J Herb zostanie umieszczony obok namiotu zastępu, jako totem-symbol rozpoznawczy (warto więc zadbać o jakiś kij na którym zawiśnie oraz sznurki do jego powieszenia, z dziurkami w samym herbie już). Poczujcie zatem prawdziwego ducha puszczaństwa i namiastkę pionierki! Herby zawisną potem w siedzibie okręgu, w pomieszczeniu ŁCHH-ek. Liczy się b. rzetelna praca i wykonanie. Możecie malować, wypalać, farbować, ciąć, sklejać itd.

W razie pytań – piszcie, dzwońcie, udzielam wszelkich informacji

Zlot tuż tuż!

Pozdrawiam ciepło spod zlotowego żubra — w imieniu Kadry Zlotu:

Biała Wilczyca (phm. Magdalena Królikowska wędr.)

#6 2010-05-11 21:30:08

Asia

Użytkownik

Punktów :   

Mnie nie będzie na musztrze próbnej, ponieważ idę na komisje stopnia
Ale trzymam kciuki.     

#7 2010-05-18 20:36:38

sylwka

Użytkownik

Punktów :   

Będę truć do znudzenia o tych składach (Wiem jędza z mnie),ale przypominam, zwłaszcza zastępowi "Mrówki"!!  Bo od Słowików nie mam problemu z ściągnięciem ich Brawa dla Anity jako jedyna ma wszystko zapłacone i pieniądze od zastępu mi dostarcza  Dlatego przyszykuj się zastęp "Mrówki" na mój nalot na zbiórkę w sprawie składek. W tym tygodniu nie dam rady być,ale wpadnę do was 27.05 Mam nadzieję,że już trochę pieniędzy uzbieracie Droga drużynowo Ewo od Ciebie też muszę niestety jakoś kiedyś je wyciągnąć Dlatego szykuje się na moje ciągłe trucie,ale ktoś musi się tym zająć

#8 2010-05-24 12:25:56

Asia

Użytkownik

Punktów :   

Zostałam skarbnikiem i mam już 60zł, a za tydzień będę mięć około 100zł Ewa jeśli nie będziesz miała jak przekazać Sylwii składek to przekarz Ani na zbiórkę

#9 2010-05-25 21:17:35

:O

Gość

Ale Sylwia pewnie chciałaby je odebrać osobiście
Zapraszam, zapraszam na moją zbiórkę w czwartek, 16:00 na Łęczyckiej

Stopka forum

RSS