forum zz-tu 72 ŁDH-ek Matecznik
Zaczynamy nowy rok harcerski i to całkiem pracowicie, więc od razu napiszę co się będzie działo (na razie we wrześniu:) ):
najbliższy piątek 10 września- nabór w S.P. nr 170 o godz. 9.30 spotykamy się z tymi którzy mają czas (Sylwia i Karolka, mam nadzieję, że wam uda się być, bo jeszcze studia się nie zaczęły, więc nie musicie się zwalniać- dajcie znać czy dacie radę, na pewno będę ja i Magda, dobrze gdybyś Dominika też dała radę przyjść, to potrwa maks. godzinę, a to będzie Twój zastęp)
najbliższa sobota 11 wrześniazbiórka drużyny rozpoczynająca rok 2010/2011:) połączona ze zbiórką ponaborową. Spotykamy się o godz. 16:00 w harcówce na Wodnej w pełnym umundurowaniu, po zbiórce krótka odprawa na nowy rok. Asia z Domcią wy macie jeszcze odprawę po odprawie ze mną o zastępach:)
18 wrześniarajd chorągwii OBOWIĄZKOWY!!! Najważniejsze informacje o nim:
Kochane drużynowe!
Wielkimi krokami zbliża się Rajd Chorągwi „ZIELONA ŁÓDŹ”! Oto garść najważniejszych informacji:
Termin: 18 września, sobota
Czas: 9:00 - 18:00
Miejsce: Las Łagiewnicki
Patrole: 8-osobowe
Przygotowywane są trasy piesze oraz rowerowe, zachęcamy do zgłoszeń patroli rowerowych najstarsze zastępy w drużynach. Z jednej drużyny może wystartować jeden patrol na rowerach.
Prosimy Drużynowe,aby zgłosiły nam, czy mogą stać na punkcie w grze. Jeśli sytuacja w drużynie jest taka, że któryś patrol nie ma starszej osoby odpowiedzialnej, drużynowapowinna być patrolowa.
Ważne, do zabrania:
- 7 złotych
- kurtka przeciwdeszczowa
- suchy prowiant
- aparat cyfrowy (jeden na patrol, razem z kablem aby podłączyć do komputera)
- busola (jedna na patrol)
- wyposażone przyborniki harcerskie
W ramach obiadu przewidziane są kiełbaski z ogniska.
Czekamy na zgloszenia,które powinny zawierać:
- liczbę patroli z drużyny
- imię i nazwisko oraz wiek patrolowej
- nazwy patroli
Zgłoszenia rosimy słać na adres: martula_april@interia.pl, najpóźniej do 8 września.
Myślę, że możemy umówić się tak, że zz pojedzie rowerami jako jeden patrol (Sylwia, Karolina, Ania, Anitka, Asia, Dominika, Magda Marciniak), a ja pójdę pieszą trasą z młodszymi dziewczynami, chyba, że wolicie też iść pieszą trasą pójdziemy zastępami śródrocznymi do których dołączymy osoby z zz-tu. Proszę napiszcie szybko jaką wersję wolicie;)
25-26 wrześniabiwak szczepu w Lutomiersku, na razie nie mamy konkretnych informacji, ale koszt pewnie około 30 zł. Wieczorem, po zajęciach dla dziewczyn będziemy miały pierwszą zbiórkę zz-tu:)
No i na koniec nabór w S.P. 5 do nowego zastępu Asi S. Na razie jeszcze nie ma konkretów, ale na pewno będzie w przyszłym tygodniu, więc Asia szykuj się, żeby też na nim być
Dziewczyny, 12 listopada odbędzie się gra miejska (niepodległościowa) na którą wybieramy się całą drużyną. Tworzymy jeden patrol. Gra trwa cały dzień, ale dokładnych szczegółów jeszcze nie ma. A teraz a'propos bliższych teminów. Chodzi o zbiórkę zz-tu. Kiedy wam pasuje? Najbliższy piątek czy piątek za dwa tygodnie? Popołudniu, godziną musimy się jakoś dopasować, mi pasuje każda, więc czekam na propozycje:D
Mi pasuje sobota ale w niedziele to tak o której bo to jest taty weekend i niewiem co tata zaplanyje. I nie wiem o której będzie ta zbiórka. Mogę pogadać z tata jak coś ale która godzina.