forum zz-tu 72 ŁDH-ek Matecznik
No i mamy pierwsze konkrety:)
obóz w tym roku pierwszy raz bez szczepu, ale za to z...
27 ŁDH-ek, 26 ŁDH-y, Złoczewem i Rogowem i 42 ŁDH-y
termin :5-26 lipca
miejsce: okolice Olpucha (czyli znajome tereny:)
koszt: ok. 750 zł
no i w podobozie stoimy z 24 tak jak w tamtym roku ( już pewne, że Kamila Kargulwicz nie będzie w ogóle na tym obozie)
a co do tematyki, to demokratycznie (podliczając głosy z poprzedniego wątku) wybieramy :cztery pory roku (Sandra, Sherlock Holmes będzie w przyszłym roku na zimowiskach, bo na obozie na otwartym powietrzy w sumie mogłoby być ciężej, a na zimowiskach będzie nawet ciekawszy klimat do tego. A'propos w tym roku przykro mi, ale zimowisk, ani żadnych półkolonii nie będzie, ze względu na moją zbliżającą sie maturę, więc bardzo Was przepraszam, ale nie dam rady nic zorganizować, ale za to po maturze obiecuję super wyjazd zz-tu)
Pierwsza odprawa obozowa, będzie po zbiórce drużyny, która będzie 22 lutego o godz. 16:00 na Wodnej, na którą zaproszona jest też 24 ŁDH-ek,
a dla zz-tu w ramach integracji proponuję luźne wspólne wyjście albo do groty solnej na seans relaksujący (45 minut-12 zł), lub na łyżwy (5 zł wejście+5 zł wypożyczenie łyżew) lub na ściankę wspinaczkową (20 zł- 3 wspiny z asekuracją i wypzyczeniem sprzączki do asekuracji). Termin do ustalenia, ale myślę, że w ferie najlepiej od rana w tygodniu, bo zawsze jest mniejszy tłok. Proponuję piątek 26 lutego przedpołudniem. Piszcie kto może kto nie i czy wogóle chcemy razem gdzieś wyjść?
Użytkownik
dobrze, ja sie nie gniewam, do czterech por roku mozna wiecej miec pomysłów
PÓJDŹMY WSZYSCY NA ŁYŻWY !!
26? Hmm.. Ja jeszcze zobaczę,mój brat ma wtedy urodzinki.;p
Mam pomysł na kronikę obozowa oto on:
* dwie sklejki i papier (czyli tak jak w tamtym roku )
* 1 sklejka "obita" dwoma kolorami (np. zielony - wiosna; purpurowy - jesień) a na tym przyszyty również dwu kolorowy (biały - zima; żółty - lato) napis kronika
* 2 sklejka "obita" dwoma kolorami (biały - zima; żółty - lato) a na tym przyszyty również dwu kolorowy (np. zielony - wiosna; purpurowy - jesień)napis 2010.
* kartki korowe
Może być?
Użytkownik
co do tej kroniki: nie zrozumiałam hehe
Co do kroniki mi się pomysł podoba, śpiewnik obozowy już słyszałam, że Dominika się zgłosiła zrobić na stopień A teraz wyjście na łyżwy...
Dla chętnych, nie tylko dla zz-tu, jeżeli ktoś po prostu ma ochotę W sobotę o 17:45 przed Bombonierką
5 zł wstęp i 5zł wypożyczenie łyżew.
Dziewczyny, my z Domcią idziemy jutro na łyżwy na Bombonierkę o godz. 19:15. Zapraszam wszystkie, które chciałyby się dołączyć do nas. Koszt jest mniejszy, bo w ferie obowiązuje jednak zniżka dla uczniów i za wstęp płacimy tylko 1 zł, 1 zł za szatnię i 5 zł za wypożyczenie łyżew:)
Gość
Sprawności
Opiekunka dzieci ***
Ciastkarka doskonała ***
Pielęgniarka ***
Proboszcz był jednak za tym aby droga krzyżowa odbyła się w ten piatek(12.03) o 16.30. Mam nadzieję,że nie będzie dla was problem przyjście chociaż na te ok. 30 minut.
po drodze krzyżowej będzie krótki apel, żeby otworzyć sprawności, więc zarezerwujcie sobie jeszcze wtedy 5 minut:)
napiszcie jeżeli ktoś jeszcze oprócz Asi Cz i Asi S chce jakąś sprawność otworzyć lub uważa, że jakąś skończył i można ją zamknąć
Został tylko miesiąc do obozu, więc czas na konkretniejsze wiadomości:)
Zadania przedobozowe dla zastępów:
rozdałam je dziewczynom na zbiórce drużyny, ale umieszczę je jeszcze tutaj, tak dla pewności, że każdy z zz-tu też przeczyta:D
Obwieszczenie!
Decyzją Rady miasteczka „Zwyczajowo” uprasza się wszystkie harcerki 72 Łódzkiej Drużyny Harcerek o przybycie do naszej miejscowości w dniu 7.VII.
1.Zastęp Mrówki zapraszamy do gospodarstwa przy alei jesiennej
2.Zastęp Słowiki zapraszamy do gospodarstwa przy alei zimowej
W razie ewentualnych pytań prosimy zgłaszać je do burmistrza lub sędziny zamieszkujących aleje letnie.
Uprasza się również o zabranie ze sobą:
-strojów odpowiednich do przydzielonej alei (chodzi o chustki z naprasowanką kojarzącą się z daną porą roku w kolorze wiosna-zielony, lato-żółty, jesień-czerwono-brązowy, zima-błękitny. Chustki takie raczej nie na głowę, ale wielkości arafatki. Jezeli kupicie materiał całym zz-tem i dacie mi go, to zaniosę do szwalni i nam je za darmo potną i obszyją, więc będzie taniej niż jeżeli kupimy same chusty).
-szkatułek czasu(szafeczek zrobionych z 14 pudełeczek po zapałkach, sklejonych ze sobą tak by utworzyć 2 rzędy- po 7 pudełczek na wysokość, po 2 na szerokość http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1256931.html - to jakby coś link, gdzie widać mniej więcej jak to ma wyglądać, tyle, że my robimy mniejszą i do tego każdy zastęp ozdabia je elementami swojej pory roku i proponuję przyczepić z przodu "szufladek" albo guziczek, albo sznureczek, żeby łatwiej je można było otworzyć)
-tabliczki z nazwą alei, na której dany zastęp będzie mieszkał (najlepiej na sklejce drewnianej wylutować, albo ewentualnie jeżeli się okaże, że nie mamy lutownicy, możemy napisać to farbą na szkło, ale ładniej będzie wyglądała lutownica:) wiosna-aleje wiosenne, lato -aleje letnie, jesień-aleje jesienne, zima-aleje zimowe)
oraz o przygotowanie:
-5 piosenek do śpiewnika Zwyczajowa (prześlijcie mi je najlepiej do końca roku szkolnego, żebyśmy miały czas je wydrukować i sformatować)
-umiejętności, którą zaprezentuje na jarmarku (chodzi o coś czy wasz zastęp może się pochwalić przed innymi i nauczyć całą resztę drużyny. Może origami, plecenie, haftowanie, nieznany język, robienie meksykanek, itd., ważne, żeby było to coś czego inni raczej nie znają i będziecie mogły to przedstawić przez ok. pół godziny)