forum zz-tu 72 ŁDH-ek Matecznik
Bardzo późno, ale i tak nie mamy jeszcze wszystkich informacji:/ Pewne jest, że wigilia będzie na Wodnej, najpewniej całym szczepem w środę o godz. 16:30. Przynosimy prezenty do 5 zł. Co do jedzenia jeszcze nie jest podzielone, ale napiszę Wam najpóźniej pojutrze. Ogólnie naszą drużyną przygotujemy świateczne wydanie teleturnieju "Jaka to melodia", ale obgadamy to na zbiórce zz-tu, bo młodsze dziewczyny lepiej niech też wezmą udział w zabawie.
No to już pewne, że wigilia w środę o 16:15 w naszej harcówce. Zabieramy ze sobą buty na zmianę. Każdy zastęp przynosi ciasto (lub coś innego, np. babeczki, itp.) i coś do picia, a osoby z zz-tu i nie będące w zastępie młodszym przynoszą jakieś owoce. Najlepiej jak przyniesiecie to od razu na jakiś tackach, żebyśmy mogli położyć wszystko na stole.
Piosenki do Jakiej to melodii:
RUNDA 1:
1. Lulajże Jezuniu
2. Last Christmas
3. Jingle bells
4. Trymfy króla niebieskiego
5. Jes taki dzień
RUNDA 2:
1. I'm driving home for Christmas
2. Mizerna cicha
3. Łajt christmas (elektryczny węgorz)
4. All I want for christmas is you
5. We wish you a merry christmas
RUNDA 3
1. Let it snow
2. Gore gwiazda Jezusowi
3. Z kopyta kulig rwie
4. De su- kto wie
5. Santa is coming to town
6. Merry christmas everyone
7. Coca cola-christmas song
8. Cicha noc
9. Jingle bell rock
10. Oj maluśki, maluśki
FINAŁ:
1. W wielkim mieście
2. Do szopy hej pasterze
3. Uuu. zawirował świat
4. Do they know it's christmas
5.
6.
7.
3 jeszcze musimy wymyślić. Pamiętajcie, żeby przynieść lampki. Czy ktoś ma przedłużacz? Też nam się przyda, bo nie wiem jak tam jest z kontaktami... Jeżeli macie, to możecie wziąć też lampki choinkowe lub jakieś łańcuchy to przyozdobimy salę na wigilię, a potem weźmiecie je z powrotem do domu. Napiszcie mi kto może być wcześniej przed wigilią, żeby pomóc mi trochę ustawić stoły i przygotować salę. Obowiązkowo półgodziny wcześniej muszą być osoby, które prowadzą Jaką to melodie.
Pewnie, że się przyda:). Dziewczyny, umówmy sie, że kto może być wczesniej niech przyjdzie na 15:00, bo skoro będzie nas tyle, to na pewno zdążymy. Paulina, ty przynosisz owoce, swój prezent i jak masz to jakieś ozdoby gwiazdkowe i lampkę (taką zwykłą na biurko) Domcia, przynieś to zobaczymy i połączymy to co mamy i jakoś to wszystko połączymy:)